Hamburger
whiteboard-suunnittelua

TYÖNIMIKKEET

UI DESIGNER –
käyttöliittymäsuunnittelija

suunnittelee esimerkiksi digitaalisen tuotteen käyttöliittymän, sen toiminnot ja UI elementit ja on vastuussa digitaalisen palvelun tai tuotteen visuaalisesta ilmeestä ja sen toteutuksesta. Tehtäviin kuuluu myös esimerkiksi prototyyppien tekeminen. Tekee yhteistyötä UX designerin kanssa.

UX DESIGNER –
käyttökokemussuunnittelija

ymmärtää loppukäyttäjän/asiakkaan tarpeita ja vastaa niihin ja on vastuussa siitä että asiakas on tyytyväinen palveluun tai tuotteeseen. UX designer pitää huolta tuotteen helppokäyttöisyydestä ja selkeydestä. Suunnittelutyöhön kuuluu esimerkiksi rautalankamallien tekemistä ja käyttäjätutkimusta. Pitää huolta että käyttäjän tarpeet ja liiketoiminnan tavoitteet ovat tasapainossa.

SERVICE DESIGNER –
palvelumuotoilija

kehittää erilaisia palveluita ja tuotteita. Palvelumuotoilua hyödynnetään esimerkiksi käyttökokemuksen ja asiakaskokemuksen kehittämisessä ja parantamisessa. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi analysointia, ideointia ja suunnittelua.

FRONT-END DEVELOPER –
ohjelmistokehittäjä

työskentelee verkkopalveluiden suunnittelun ja kehittämisen parissa. Devaajalta onnistuu HTML, CSS, Javascript ja PHP. Devaaja tekee verkkosivuston rakenteen, toiminnallisuudet ja ulkoasun.

CONTENT CREATOR –
sisällöntuottaja

sisällöntuottajan työhön kuuluu markkinointi ja sosiaalinen media. Sisällöntuottaja luo erilaisia digitaalisia sisältöjä, esimerkiksi videoita, tekstejä ja sosiaalisen median postauksia sekä vastaa brändäyksestä.

TYÖLLISTYMINEN

Valmistumisen jälkeen voit työllistyä erilaisiin digitaalisen ympäristön asiantuntijatehtäviin, jotka liittyvät esimerkiksi verkkopalveluiden suunnitteluun, tuotantoon tai projektien johtamiseen.Työnimekkeesi valmistumisen jälkeen voi olla palvelumuotoilija, UX, UE, UI designer, Front end developer, designer.

Työpaikkasi voi olla esimerkiksi media- tai mainostoimistossa, suunnittelu- tai viestintätoimistoissa, yritysten viestintäyksiköissä, it-yrityksissä tai koulutusalalla. Digitaaliset muotoilijat työllistyvät hyvin ja monipuolisesti.

työskentelyvälineitä