Tulevaisuus

background image

Valmistumisen jälkeen voi työllistyä erilaisiin digitaalisen alan asiantuntijatehtäviin, jotka liittyvät esimerkiksi digitaalisten palveluiden suunnitteluun, tuotantoon tai projektien johtamiseen. Työkenttä on moninainen ja pääsääntöisesti valmistuneet työllistyvät hyvin, moni työllistyykin jo opiskeluiden aikana. Alla voit tutustua esimerkkeihin.

Käyttöliittymäsuunnittelija

Käyttöliittymäsuunnittelija

UI designerin eli käyttöliittymäsuunnittelija työtehtävät koostuvat digitaalisten palveluiden käyttöliittymä- ja käytettävyyssuunnittelusta sekä palveluiden visuaalisen ilmeen toteutuksesta.

Palvelumuotoilija

Palvelumuotoilija

Palvelumuotoilija ideoi, kehittää ja suunnittelee käyttäjälähtöisiä palveluja. Palvelumuotoilijan tehtäviin voi kuulua tiedonkeruuta, analysointia, ideointia ja suunnittelua, joka tähtää palvelu- tai asiakaskokemuksen parantamiseen - työkenttä palvelumuotoilijalle on hyvin laaja.

Devaaja

Devaaja

Ohjelmistokehittäjä eli front end devaaja luo verkkosivujen ulkoasun. Fronttidevaaja hallitsee HTML, CSS, Javascript ja PHP koodin - hän luo digitaalisten palvelujen osat, jotka näkyvät loppukäyttäjälle.

Sisällöntuottaja

Sisällöntuottaja

Sisällöntuottaja työllistyy usein markkinointi- tai viestintätoimistoon. Työtehtävät koostuvat digitaalisten sisältöjen suunnittelusta, tulosten analysoinnista ja brändin some-markkinoinnista ja viestinnästä.